Zašto muškarci "balave" na žensku guzu

Autor:

Tverkovanje Majli Sajrus ili zanosna pozadina Dženifer Lopez nisu jedini razlog zbog kog muškarci ne mogu da odvoje pogled od ženske zadnjice.

0
A- A A+

Muška "opsesija" ženskim guzama nije ništa novo, tako je gotovo oduvek.

"Momke privlači ženska guza iz istog razlog iz kog ih privlače i grudi, kukovi - ženske obline su pokazatelji plodnosti još od vremena naših predaka", kaže profesor psihologije na Univerzitetu u Teksasu, dr Dejvid Bas.

Muškarci su "programirani" tako da traže žene koje su sposobne za reprodukciju. Iako to deluje primitivno, muški mozak je takav da nesvesno oblu žensku guzu vidi kao signal za reprodukciju. Takođe, zaobljena, zanosna zadnjica znak je da je žena u godinama kada je sposobna za reprodukciju. To, naravno, ne znači da će muškarac "spopasti" devojku čim spazi njenu pozadinu jer smo bića koja imaju i razum, ali verovatno je da će pogledom malo istražiti.

Međutim, pored ovih razumnih, postoji i onaj "bezobrazni" faktor koji muškarce tera da "izbalave" kada vide dobru guzu.

"To je tabu", kaže ekspert za seks Erik Gerison. "Ženska zadnjica je nešto što im je donekle 'zabranjeno'. A kada je reč o seksu, tu postoji nešto animalističko u ljudima".

U prilog tome koliko muškarci zaista uživaju u pogledu (i ne samo pogledu) na žensku zadnjicu, govori i činjenica da 59 odsto momaka više voli da tokom seksa "istražuje" partnerkinu guzu nego grudi, pokazala je studija Univerziteta u Buenos Ajresu.

Opsesiji zadnjicom pomalo doprinosi i popularna kultura.

"Pop kultura slavi zadnjicu više nego ikada ranije. Zbog popularnosti zvezda kao što su Dženifer Lopez ili Kim Kardašijan, mnoge dame žele da oponašaju njihov izgled i svojom zadnjicom privuku pažnju", kaže Ava Kandel, doktorka koja se bavi ljudskom seksualnošću.

Dakle, koliko god da možda tverkovanje na bini popularnih pevačica nije umesno, možemo pretpostaviti da veliki broj muškaraca ipak uživa gledajući takve "koreografije".

Sve vijesti