• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste nam poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

XII međunarodni TV festival "Bar 2007"

 XII međunarodni TV festival "Bar 2007" Izvor: MONDO
Podgorica, 12.10. - XII međunarodni TV festival "Bar 2007" biće održan od 22. do 26. oktobra u hotelu "Princes". Organizatori najavljuju da će pored novih, mnogo boljih uslova za rad, manifestaciju karakterisati i nezapamćeno interesovanje stranih TV poslenika.

Učešće na najznačajnijoj TV smotri ovog dijela Evrope potvrdili su stvaraoci iz 25 zemalja - Austrije, BiH, Crne Gore, Češke, Francuske, Grčke, Hrvatske, Irana, Italije, Izraela, Južnoafričke Republike, Kanade, Kine, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švajcarske, Švedske, SAD i Ukrajine.

"Poslije Evrope, Sjeverne Amerike i Azije, osvojili smo i četvrti kontinent - Afriku. Na festivalu će biti promovisana knjiga i film Bridžit Tompson iz JAR, koja je i član žirija. Pristigli su 152 programa iz 25 zemalja i 69 produkcijskih kuća, i selekciona komisija 12. oktobra počinje sa radom. Takmičarske kategorije su dokumentarni program, igrani program - TV film i TV drama - i programi iz ekologije ", kazala je izvršni producent festivala Ljiljana Đinđinović, dodajući da organizacione pripreme "ulaze u završnu fazu".

U selekcionoj komisiji su raniji dobitnik Zlatne masline za dokumentarni film Mladen Santrić iz Hrvatske, filmski kritičar i profesor na FDU Maja Volk iz Srbije, te naš reditelj Predrag Babović. Selekciona komisija odabira takmičarski program, a o nagradama odlučuje međunarodni žiri.

U Bar je inače pristiglo 106 dokumentarnih, 30 igranih i 16 ekoloških programa.

U pratećem programu festivala je dvodnevna radionica "Scenario za izradu dokumentarnog filma" za studente režije i dramaturgije sa ex-Yu akademija koju će voditi profesor Vladimir Perović. Tu su još i projekcija višestruko nagrađivanog filma "Armin" reditelja Ognjena Sviličića i okrugli sto "Internacionalni TV festival kao platforma za regionalnu saradnju u sferi marketinga".

(Vijesti/Mpndo)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

COOL PRIČE