“Betty Boop“ pobjednik večeri “Novih zvijezda”

U završnoj večeri festivala nastupiće 24 izvođača, a publika će čuti čak pet duetskih pjesama

0
A- A A+

Drugo veče 14. međunarodnog festivala „Sunčane skale“, tokom koga je izabrana “Nova zvijezda”, održano je na Kanli kuli, a nagradu I učešće na takmičenju za “Pjesmu Ljeta” pripalo je grupi „Betty Boop“.

Prvi među “novajlijama”, nastupio je Draško Vulanović, a nakon njega publika je imala priliku da čuje Igora Mitrovića, Tamaru Jutrišu, Miloša Milutinovića, Ivu Kostić, Armina Čohodara, Azru i Kenana, Borče Dimitrova i „Rafineriju“ i „Vip Dools“.

Uprkos činjenici da su se do sada pojavljivali na raznim festivalima članovi grupe „Creative band“ ipak su se takmičilio sa neafirmisanim izvođačima, sa pjesmom “Ironija”, koju je uradio poznati autorski tandem Zoran i Nena Leković.

Publika je bila u prilici da čuje kreatorku iz Nikšića I pobjednica posljednjeg serijala VIP Veliki brat Mimi Đurović. Nakon nje, svoje pjesme izveli su i Siniša Kadović, Ana Đorđević, Jovana Muštur, Jernej Dermota i Dejan Stanković.

Nova zvijezda ovogodišnjeg festivala svakako je bio i Rastko Savić, koji je do sada na ovoj manifestaciji učestvovao samo kao autor.

Jelena Đorđević je i prošle godine bila jedna od „Novih zvijezda“, a ove se predstavila sa pjesmom za koju je tekst radila beograđanka Mari Mari.

Među debitantima su bili Dušan Zrnjić, Maja Muratović, Nikola Jakovljević i Anja Mašanović, koja u ovoj konkurenciji nastupa već treći put zaredom, a tekst za njenu pjesmu uradio Hari Varešanović.

U srijedu veče biće održano završno veče festivala,i biće izabrana i „Pjesma ljeta“.

Publika će imati priliku da čuje čak pet dueta - Andrea Demirović pjevaće sa Massimom Bertacciem, Maja Odžaklijevska sa Slavenom Knezovićem, a Jelena Kažanegra sa Nenadom Kneževićem Knezom.

Za zajedničke pjesme ove godine su se odlučili i Dado & Juliette i Stefan Ilchev i Nora Karaivanova.

Pored njih, na „Pjesmi ljeta“ koja pobjedniku donosi 10 hiljada eura i automobil „Kia“ takmičiće se i Antonija Šola, Claudia Faniello, grupa „Zoo Me“, Alex Romas, Virginia Trujillo, Goran Dime, Marjan Stojanovski, grupa „Luna“, Jelena Rozga, “Beauty Queens“, Alenka Gotar, “Denis & Denis“, Aleksandra, “Feminnem“, Nina Žižić, Jellena, „Sexplosion“ i Amko Šabotić.

(MONDO)

Sve vijesti