Ovo treba da znate o crnogorskim plemenima!

12 0

Od svih balkanskih država, u kulturološkom smislu tragovi plemenskog društva nastalog na ruševinama feudalnog...

 • Veselin 

  Malo sto je bio junak nego i vrlo mudar covjek . Sve je i danas tako !!! Kapu dolje .

  Odgovori
 • Kleko 

  Nijesu pomenuti pleme zabijelići, niti ucrtani u karti, ovo bratstvo sa zabjela je oduvijek bilo prisutno na ovim prostorima, i a legenda kaže da su se sa bijeljline doselili dok još noje bilo nikakvih naselja oko Podgorice, prije 1400godina.

  Odgovori
 • NIKŠIĆANIN 

  Po ovoj karti a i istorijskim činjenicama skoro pola današnje Cg je bila Stara Hercegovina dok je crnogorci nisu okupirali 1877...Nikšić je bio stari hercegovački grad...

  Odgovori
 • Damir 

  A jes vala naopako da Nikšić i Trebinje nisu u istu državu. Ima još puno primjera, kao Tuzi - Skadar itd, ali Hercegovina baš nekako bode oči. Šansa je u prekograničnim regijama, EU to snažno podržava, treba aplicirati za povlačenje sredstava da se ekonomski unaprijede regioni, a kulturološki se praktično radi o istom narodu, zovimo ga kakogod - Hercegovci.

 • Niksicanin cg 

  misliš turski grad dok ga Crnogorci nijesu oslobodili

 • Niksic 

  Pa pola Crne Gore je Stara Hercegovina! Znaci Srbende najvece! Osim ove olosi sto se prodala za 200? I govore da nijesu Srbi, vec Crnogorci - Dukljani!

 • Nemo 

  Ne nego je Hercegovina trebala da bude sastavni dio Crne Gore pošto je riječ o istom dinarskom narodu. Ali taj dinarski narod nema veze s Vojvođanima, južno srbijancima i stanovništvom ravnica, izuzev šumadijske koju je naselio krajem 19 vijeka i sličnim mikromigracijama. Taj narod neko zove Crnogorcima, neko Srbima, negdje ga toponimski zovu Hercegovcima, Krajišnicima itd Govoriti da su Crnogorci isključivo etnički Srbi, ili da su etnički Crnogorci, to su podjednake gluposti. To što ljudi ne znaju značenje pojma nacija, etnos, narod... problem je zbog kojeg danas barjaktare svakojake budale. Ali i to će vrijeme brzoproći jer danas za 70 eura možeš da otkriješ svoju halpogrupu i potom izračunaš koliko procenata slovenske, ilirske, srpske, germanske, jevrejske...krvi imaš. Nacija je danas više pitanje kulturološke i jezičke pripadnosti nego etničke ili narodnosne.

 • Rudinka 

  A Oputne Rudine?

  Odgovori
 • Mala KUUUČKA 

  Ništa bez KUČA! Kuči forever!

  Odgovori
 • Sine Brute 

  Svi bratstvenici i plemenici su vjekovna kultura ovog podrucja i svako je pleme posebno za sebe i posteno,na cime i pociva starina i pitomina.

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 12
Sve vijesti