ANKETA: Koje crnogorsko vino je po vašem ukusu?

23 139

Crna Gora je zemlja vina pa odgovor na pitanje koje je najbolje nije jednostavan. Ipak, svako ima svog favorita -...

 • Vinoljubac 

  Vinarija Lipovac ima vrhunska vina. Njihovo vino Idea Chardonnay je definitivno najbolje bijelo vino u Crnoj Gori. Vina Model i Tellus su bez premca u odnosu cijene i kvaliteta crvenih vina. Imaju najsavremeniji podrum koji vrijedi posjetiti. Tako mlada vinarija a tako uspjesna, koja ima cilj i jasnu strategiju za razvoj. Samo naprijed. Crna Gora ima mnogo dobrih vina, al nazalost su mnoga od njih podcijenjena jer uvoznicki lobi, ne daje vinarima crnogorskim da se prvo njihova vina nude turistima, vec Grasevina i ostala vina iz regiona. Samo naprijed Lipovac! Najbolji ste!

  Odgovori
 • In vino e la verita 

  Mi smo pioniri u proizvodnji vina,imamo ukusnih crnih vina za razliku od hrvatskih ili hercegovackih koji imaju siroku paletu bijelih vina.Nezaboravimo makedonska vina.Nasa vinska cesta je losija od cesta na kojima se vozimo te ako se prosetamo francuskom uocit ce mo mnoga gazdinstva koji su sa svojim vinskim podrumima napravili gastronomso turisticku atrakciju.Sira,vina i prsute te pokoja ukljeva su samo neki argumenti sa kojima nasa zemlja raspolaze a posto imamo slijepe i nesposobne ministre saobracaja i turizma sa stomacinama ispred sebe nek malo razmisle koliko bi se novih radnih mjesta stvorilo uspostavom prave vinske ceste ako oni uopste znaju sta je to a da ne govorimo o agriturismu mislit ce ministar turizma da su nam turisti gladni (angri pr.op) :)

  Odgovori
 • Ana 

  Plantaze su najbolje u regionu, a kamoli kod nas

  Odgovori
 • Rade 

  Po meni su vina Plantaza, pro corde, vladika i rezerva! Top!

  Odgovori
 • vino u krvi 

  Najkvalitetnij Vino je Lipovac nema sto :)

  Odgovori
 • Aleksandar 

  Svaka cast na glasanju ja sam somelijer sto se crnogorskih vina tice plantaze ima odlicna vina stari podrum ,rezerva ,premijer ali od malih vinarija koja dominira je krgovic vinarija vise nema u prodaji caberne koji je vrhunski bio i vranac sad koji je top sardone izvanredan roze koji dominira samo mogu reci svaka cast!

  Odgovori
 • Elvis 

  Dobra su domaca vina, a koliko kostaju? Manji proizvodjaci glume velike

  Odgovori
 • Golubinja 

  Najbolja su pljevaljska vina sa vinograda ispod Golubinje. Čist vazduh i prirodni uslovi omogućili su jedinstvenu sortu dimljeni vranac koji odlikuje opojni ukus mediterana sa blagom aromom krompira i varenike

  Odgovori
 • Crmnica 

  Nadaleko su čuveni vinogradi u Kučima i Bjelopavlićima, arheolozi su našli tragove vinove loze iz 1956.!

  Odgovori
 • mia 

  svaka od ovih vinarija ima bar po jedno vrhunsko cr vino

  Odgovori
Dodaj komentar Svi komentari 23
Sve vijesti